Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Najmenej 13 povstalcov zahynulo pri leteckom útoku na základňu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BOGOTA - Najmenej 13 členov povstaleckej organizácie Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC) prišlo v pondelok o život pri útoku kolumbijského letectva na povstaleckú základňu v blízkosti mesta Chigorodó. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na velenie kolumbijských vzdušných síl.

Generál Hugo Acosta pre spravodajský kanál RCN uviedol, že pri útoku mohlo zahynúť až 20 členov FARC. Akcia sa odohrala v severozápadnej časti Kolumbie, iba 60 kilometrov od panamských hraníc. Ide o druhý veľký útok proti povstalcom odkedy FARC a kolumbijská vláda vlani v novembri na Kube začali bilaterálne mierové rokovania. Pri prvom útoku vládneho letectva na tábor FARC zahynulo 20 povstalcov. Útok sa uskutočnil 3. decembra na juhozápade krajiny neďaleko ekvádorských hraníc.

Zatiaľ čo FARC jednostranne vyhlásili dvojmesačné prímerie, ktoré sa skončí 20. januára, vláda kolumbijského prezidenta Juana Manuela Santosa trvá na pokračovaní ťaženia proti rebelom až pokiaľ sa nedosiahne definitívna mierová dohoda. Rokovania v Havane sa prerušili kvôli vianočným a novoročným sviatkom. Majú sa obnoviť 14. januára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu