Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Novoročné oslavy na Filipínach: Zahynul malý chlapec, stovky zranených

Novoročné oslavy na Filipínach Zobraziť galériu (9)
Novoročné oslavy na Filipínach (Zdroj: SITA)

MANILA - Štvorročný chlapec zahynul a vyše 200 ľudí utrpelo zranenia pri bujarých novoročných oslavách na Filipínach, kde sa aj strieľalo, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

Dieťa zasiahla do chrbta zablúdená guľka v meste Mandaluyong v metropolitnej oblasti Manily, keď chlapec poblíž svojho domova sledoval ohňostroj.

Zablúdené guľky zranili počas novoročných osláv ďalších 18 ľudí. Sedemročné dievča, ktoré guľka zasiahla do hlavy, bolo v kritickom stave, uviedol filipínsky minister zdravotníctva Enrique Ona.

Novoročné oslavy na Filipínach
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Ako ďalej povedal minister, počet ľudí zranených zábavnou pyrotechnikou sa od 21. decembra zvýšil na 405 osôb. Dodal, že na Filipínach musia zmeniť kultúru týchto osláv a podobne ako v iných krajinách zaviesť prísne obmedzenia na kúpu a realizáciu ohňostrojov.

Vlani utrpelo pri silvestrovskej zábave zranenia 454 ľudí, 18 osôb zranili zablúdené strely a štyrom sa náhodou dostal do tela pušný prach.

Filipínci tradične vítajú Nový rok hlučne a vystreľovaním svetlíc. Veria, že to pomôže odstrániť smolu z vlaňajška a prinesie šťastie v nasledujúcom roku. Niektorí aj strieľajú do vzduchu zo zbraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu