Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Absurdné nariadenie EÚ: Futbalová lopta je nebezpečná, deti ju môžu prehltnúť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thatsfit/Corbis)

BRUSEL – Nevhodné pre deti do 3 rokov! Takúto nálepku sa úradníci Európskej Únie (EÚ) rozhodli dať na každú futbalovú loptu, ktorá by mohla pre malé deti znamenať nebezpečenstvo. To by sa ešte dalo pochopiť, no dôvod ich rozhodnutia je zarážajúci. Lopty, ktoré sú väčšie ako hlava dospelého človeka, by totiž podľa kompetentných v EÚ mohli malé deti prehltnúť! Informoval o tom český portál tn.cz.

Futbalová lopta, ktorá nebude mať nálepku „Nevhodné pre deti do  3 rokov – nebezpečenstvo prehltnutia“ , nezíska potrebný certifikát a nebude sa môcť dostať na pulty predajní. Takto rozhodla EÚ, ktorá svoje na prvý pohľad nezmyselné rozhodnutie myslí smrteľne vážne.

Nepochopiteľné nariadenie sa nepáči ako rodičom detí, tak ani obchodníkom. „Futbalových lôpt predám ročne stovky. Niektoré z nich si kúpia práve rodičia detí, ktorí učia svojich potomkov hrať futbal. Nikto sa nikdy nesťažoval,“ krúti hlavou britský predajca športových potrieb Jamal Hasan.

Mamička 2-ročnej Lili varovanie skôr pobavilo. „Moja dcéra ich miluje, má ich niekoľko v rôznych farbách a nepozná nič lepšie, ako si ich kopať v parku,“ povedala Jo Bird a dodala, že keď nálepku na lopte uvidela, neverila vlastným očiam. Nechápe totiž, tak ako väčšina rodičov, ako je možné, aby malé dieťa prehltlo loptu väčšiu ako ľudská hlava.

Nejde pritom o prvé neslávne nariadenie Európskej únie. V minulosti sa Česi a Slováci museli rozlúčiť s označením obľúbeného alkoholického nápoja „rum“, ktorý u nás odvtedy nazývame Um a západní susedia Tuzemák. V Bruseli sa viedol boj aj o názov „pomazánkové máslo“. Ten nakoniec prehrali Česi, keď EÚ rozhodla, že ich nátierka je v konečnom dôsledku nie je maslo, ale tuk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu