Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Masaker na základnej škole: Obete šialeného strelca mali od troch do 11 rán

Šialený čin Adama Lanzu pripravil o život 27 ľudí
Šialený čin Adama Lanzu pripravil o život 27 ľudí (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Každá z obetí piatkovej školskej masakry v americkom štáte Connecticut utrpela viac ako jednu strelnú ranu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenia súdneho lekára, ktorý vykonal obhliadky tiel.

Všetky obede zahynuli následkom strelných rán, potvrdil H. Wayne Carver. Masakra, ktorú má na svedomí 20-ročný páchateľ identifikovaný ako Adam Lanza, si v piatok na základnej škole v meste Newtown vyžiadala dovedna 28 obetí vrátane samotného strelca. Medzi obeťami bolo 20 detí, podľa Carvera boli všetky vo veku šesť až sedem rokov.

Lanza pri zabíjaní v prvom rade využíval pušku, dodal Carver. Každé z tiel, na ktorých súdny lekár vykonal obhliadku, malo od troch do 11 strelných rán, dodal. Pitva bola doposiaľ vykonaná na telách siedmich obetí. Úrady medzitým zverejnili aj zoznam mien obetí školskej masakry. Z 20 detí, ktoré páchateľ zastrelil, bolo osem chlapcov a  12 dievčat, uviedla agentúra AP. V prípade všetkých šiestich dospelých, zabitých v priestoroch školy, išlo o ženy.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu