Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Dráma vo švédskej škole: Šialenec v maske vytiahol meč a začal sekať študentov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Aftonbladet)

ŠTOKHOLM - Jedna dospelá osoba zahynula a štyria študenti utrpeli dnes zranenia pri útoku maskovaného útočníka ozbrojeného mečom na školu na juhozápade Švédska, uviedla tamojšia polícia. O incidente informovala agentúra Reuters.

Švédska polícia doplnila, že páchateľa na mieste postrelili, jeho aktuálny zdravotný stav však bezprostredne po incidente nebol známy. Útok sa odohral na škole Kronan v priemyselnom meste Trollhättan, ktoré je domovom približne 50 000 ľudí a leží severne od Göteborgu. 

Vyčíňanie psychopata: Jaylen (14) strieľal na spolužiakov chladnokrvne od chrbta!

Polícia na miesto vyrazila v reakcii na tiesňové volanie. K útoku podľa jej informácií došlo v školskej jedálni alebo v jej blízkom okolí. „Onedlho sme dostali informáciu, že útočníka postrelili a jeho stav nie je známy,“ uviedla polícia na svojich internetových stránkach. 


„Útočníka aktuálne ošetrujú v súvislosti so strelnými ranami. Ostatní ľudia, ktorých v nemocnici ošetrujú, sú mladí, avšak nie sú to deti. Niektorí z nich sú vážne zranení... Jedna osoba zahynula priamo na mieste činu,“ uviedol Niklas Claesson, hovorca trollhättanskej nemocnice NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus).

Agentúra AP sa odvolala na miestne úrady a spresnila, že obeťou útoku je učiteľ a vážne zranenia utrpeli dvaja študenti a zároveň aj samotný útočník. Dodala, že školu navštevuje približne 400 žiakov v predškolskom až stredoškolskom veku. 

 

 

Viac o téme: ŠkolaMečútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu