Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Škandál: Zatkli jedného z najbohatších mužov Balkánu!

Miroslav Miškovič
Miroslav Miškovič (Zdroj: Kurir)

BELEHRAD - Srbská polícia dnes zatkla miliardára Miroslava Miškoviča. Podnikateľ považovaný za najbohatšieho muža krajiny je podozrivý z korupcie a sprenevery. Informovala o tom agentúra AFP.

Policajti podozrievajú 67-ročného vlastníka radu firiem z toho, že pri privatizácii niekoľkých dopravno-stavebných spoločností pripravil štát o približne 30 miliónov eur.

Miškovič, ktorého majetok odhadujú médiá na niekoľko miliárd eur, podniká okrem iného v potravinárstve, poisťovníctve a stavebníctve. Vlastní jednu z najvýznamnejších srbských spoločností Delta Holding. Práve kvôli možnej korupcii súvisiacej s touto skupinou ho policajti vypočúvali už minulý týždeň.

Okrem Miškoviča polícia dnes zatkla aj ďalších osem ľudí vrátane jeho syna Marka, ktorý vedie ďalšiu zo skupiny rodinných firiem. Ten sa pred zatknutím pokúsil odletieť z krajiny, policajti mu však zabavili pas.

Dlhé roky bol Miškovič podľa AFP považovaný za človeka blízkeho vládnucim politikom vrátane niekdajšieho autoritatívneho prezidenta Slobodana Miloševiča.

Na jeho podnikanie sa podrobnejšie zamerali až policajti po májovom nástupe nacionalistického prezidenta Tomislava Nikoliča, medzi ktorého hlavné predvolebné sľuby patril boj s korupciou. Zločiny, z ktorých je Miškovič podozrivý, sa podľa polície stali v rokoch 2005 až 2010.

Miškovič zostane v cele predbežného zadržiavania najmenej 48 hodín, počas ktorých ho budú vypočúvať špeciálni protikorupční vyštrovatelia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu