Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z YouTube stiahli odporné video: Malý Sýrčan vraždí zajatca, mačetou mu odtne hlavu!

Chlapec odtne mužovi hlavu Zobraziť galériu (2)
Chlapec odtne mužovi hlavu (Zdroj: YouTube)

DAMASK - Sýrski povstalci vyzbrojili malého chlapca a nechali ho odseknúť hlavu neozbrojenému zajatcovi. Zábery vraždy boli nakrútené na video a objavili sa krátko na YouTube. Server ich ale neskôr stiahol s vysvetlením, že obsah porušuje zásady YouTube. Na inom kanáli sú však prístupné aj naďalej.

Podľa internetovej stránky infowars.com je na klipe zachytený chlapec a ležiaci spútaný zajatec. Chlapec mu mačetou odtne hlavu. Po strihu sa pred kamerou objavili dospelí bojovníci s useknutou ľudskou hlavou volajúci Alah akbar. Na nasledujúcich záberoch sú potom vidieť ďalšie telá bez hláv.

Z YouTube stiahli odporné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Infowars.com upozorňuje na to, že takzvaní sýrski povstalci, ktorých chce americká vláda podporiť až 200 miliónmi dolárov, páchajú rovnaké zverstvá, aké sú pripisované sýrskej armáde.

Väčšina médií spočiatku odmietala písať o tom, že sa bojov v Sýrii zúčastňujú aj radikáli napojení na Al-Kájdu. Teraz naopak priznávajú, že títo ľudia možno stoja v prvej línii vo všetkých rozhodujúcich bitkách, uvádza server.

Denník The New York Times napísal, že jednou z najaktívnejších je v Sýrii Front an-Nusrá, ktorý je odnožou irackej Al-Kájdy.

Libanonský denník Daily Star poukazuje na to, že mnoho z tých, ktorí bojujú proti jednotkám sýrskeho prezidenta Bašara Asada, sú cudzinci. Sýrska slobodná armáda (FSA), ktorá je zložená z dezertérov zo sýrskej armády, sa vraj nesmie niektorých bitiek, ktoré vedú velitelia Al-Kájdy, ani zúčastniť.

Na YouTube je veľa klipov, na ktorých je vidieť sýrska opozícia s vlajkou Al-Kájdy, aká sa objavuje často pri arabských demonštráciách proti USA.

Front an-Nusrá sa sám od sýrskej opozície dištancuje. Keď bola v novembri ustanovená nová koalícia sýrskych opozičných síl, oznámil Front spolu s ďalšími islamskými skupinami, že do tejto koalície nevstúpi, pretože má iný cieľ, totiž "nastolenie spravodlivého islamského štátu".

USA chcú Front an-Nusrá už tento týždeň zaradiť na zoznam teroristických organizácií. Znamená to, že všetok majetok viazaný na členov tejto skupiny bude v USA zmrazený a žiadny americký občan s nimi nebude smieť vykonávať transakcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu