Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Českú vládu opustí Alexandr Vondra, stál na čele ministerstva obrany

Alexandr Vondra
Alexandr Vondra (Zdroj: SITA)

PRAHA - Českú vládu Petra Nečasa podľa informácií webového portálu IHNED.cz dnes opustí Alexandr Vondra (ODS). Stál na čele ministerstva obrany. Správu priniesla česká tlačová agentúra Mediafax.

Podľa serveru IHNED.cz Vondra oznámi svoju rezignáciu v priebehu dnešnej tlačovej konferencie. O odstúpení ministra sa špekuluje už od kauzy ProMoPro. Protikorupčná polícia vtedy kvôli predražení zákazky na ozvučenie počas českého predsedníctva EÚ obvinila v apríli desať ľudí - zamestnancov štátu, ale tiež zamestnancov rôznych spoločností, ktoré sa na zákazke zúčastňovali. Ako v tom čase uviedol Mediafaxu policajný hovorca Jaroslav Ibehej, suma, ktorú Úrad vlády ČR vyplatil spoločnosti ProMoPro, bola totiž predražená približne o 338 miliónov korún.

 Vondra pôsobil od januára 2007 do mája 2009 ako podpredseda vlády pre európske záležitosti v druhom Topolánkovom kabinete. V tejto funkcii mal na starosti predsedníctvo Českej republiky v EÚ v roku 2009, a preto sa mu pripisuje vina za kauzu ProMoPro. Ako minister obrany pôsobí od roku 2010, pripomenula agentúra Mediafax.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu