Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ľudia po zverejnení čísel masovo píšu politikom: Ty ku*va, gule ti napcháme do krku!

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (Zdroj: TASR)

PRAHA - Český minister financií Miroslav Kalousek čelí nebývalej paľbe sms správ. Po tom, čo skupina recesistov minulý týždeň zverejnila telefónne čísla tamojších politikov, mu začali ľudia posielať vulgárne odkazy. O zmene čísla napriek tomu neuvažuje.

Česká skupina Ztohoven, ktorá je známa svojím recesistickým prístupom k životu, umiestnila na expozícii v pražskom centre DOX tabuľu so zasadacím poriadkom parlamentu, na ktorom sú zobrazené aj telefónne čísla jednotlivých poslancov i prezidenta Klausa. Tie teraz kolujú internetom.

Ztohoven chce týmto spôsobom motivovať Čechov, aby svojim politikom rozosielali SMS správy. Azda najviac z nich smeruje práve Kalouskovi. Odosielatelia sa mu v nich vyhrážajú a prajú krutú smrť. Portál iDnes.cz dnes zverejnil niektoré z nich:

- "Sviňa pravicová, spoľahni sa, že ťa podrežeme s celou rodinou"

- "Denne sa modlím, aby si zomrel na rakovinu vo strašných bolestiach"

- "Hajzel, podpálime ti dom a obesíme ťa aj s deťmi"

- "Ty ku**a, pribijeme ťa na kríž dolu hlavou, odrežeme ti gule a napcháme ti ich do krku"

Podpredseda TOP 09 sa napriek tomu brániť nemieni. "Len by som tých ľudí zviditelňoval. Nevedia zaujať umením, tak sa snažia na seba upozorniť provokáciami. Stvárajú sprostosti a hovoria tomu morálna obroda," okomentoval kontroverzný krok skupiny.

Počínanie recesistov väčšina politikov odsúdila, medzi nimi aj premiér Petr Nečas. "Sme síce v demokratickej spoločnosti, ale toto je nezodpovedný krok nezodpovedných jedincov. Tu nejde o politiku, ale o ochranu osobného súkromia, čo si zrejme títo páni neuvedomujú. Ale nemienim im robiť lacnú reklamu," uviedol.

V prípade, že by sa také niečo stalo na Slovensku, poslali by ste sms správu našim politikom? Ak áno, čo by ste im napísali? Dajte nám vedieť na tipy@topky.sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu