Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brutálny masaker v uliciach Gazy: Radikáli mrzačili telo údajného špióna pred očami detí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

GAZA - Od začiatku ozbrojeného konfliktu medzi Izraelom a Gazou zahynulo už 135 Palestínčanov, ani to však priaznivcom Hamasu nestačí a hľadajú nepriateľa vo vlastných radoch. Po tom, čo Izrael zhodil včera na niekoľko miestnych častí letáky s výzvou na evakuáciu, popravili šesť mužov obvinených z toho, že sú "izraelskými špiónmi". Telo jedného z nich neskôr ozbrojenci vláčili hlavnými ulicami Gazy priviazané k motorke ako výstrahu pre tých, ktorí pomýšľajú na zradu.

Letáky obsahovali varovanie, že "v záujme vlastnej bezpečnosti je potrebné okamžite opustiť svoje obydlia a presunúť sa do stredu mesta Gazy" a uviedli takisto zoznam konkrétnych lokalít kam ísť. Palestínski militanti naliehali na obyvateľov, aby výzvu ignorovali s tým, že ide o "psychologickú vojnu". Krátko na to odvliekli na sever mesta šesť Palestínčanov, ktorých hromadne zastrelili za to, že napomohli označiť kľúčové postavy Hamasu a islamského džihádu pre izraelské letecké útoky. Podľa bezpečnostného úradníka hnutia ich prichytili s technickými zariadeniami na zaznamenanie ich pozícií. Krutosť ozbrojencov vyvrcholila tým, že telo jedného z popravených ťahali na výstrahu po celom meste.

Videá nie sú vhodné pre maloletých a ľudí s citlivou povahou!

Drastická poprava v Gaze

Prímerie je stále v nedohľadne

Aj napriek rokovaniam o prímerí pokračuje izraelské letectvo v bombardovaní palestínskeho pásma Gazy. Tiež ozbrojenci Hamasu ďalej odpaľovali rakety na izraelské územie. O spôsobe ako zastaviť konflikt rokujú v regióne americká ministerka zahraničia Hillary Clintonová a generálny tajomník OSN Pan Ki-mun.

Po utorkovom stretnutí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom sa dnes Clintonová stretla v Ramalláhu na západnom brehu Jordánu s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom. Proti jej návšteve protestovalo pred prezidentovým sídlom asi 50 ľudí, priľahlú oblasť uzavreli početné policajné sily, napísala agentúra DPA.

Po stretnutí, ktoré trvalo približne 45 minút, neurobili Abbás ani Clintonová žiadne vyhlásenie. Hlavný palestínsky vyjednávač Saíb Irikát o ňom agentúre AFP povedal, že Abbás "dúfa", že prímerie medzi Hamasom a Izraelom bude vyhlásené pred dnešným ukončením návštevy Clintonovej v regióne. Clintonová podľa neho ubezpečila Abbása, že USA robia všetko pre "dosiahnutie okamžitého prímeria".

Nálety na Gazu pokračujú

Izrael podľa oznámenia armády vykonal v noci nálety na "stovku teroristických cieľov" v pásme Gazy, najmenej z polovice vraj išlo o podzemné rampy na odpálenie rakiet. Jedným z hlavných cieľov bolo podľa izraelskej armády i sídlo ministerstva vnútornej bezpečnosti, ktoré údajne slúžilo ako jedno z hlavných veliteľských a kontrolných stredísk Hamasu, ako komunikačné centrum a vojenský úkryt používaný k schôdzkam vysokých operatívnych predstaviteľov. Po útoku prišla údajne veľká časť mesta Gaza o elektrinu.

Od začiatku izraelskej operácie Pilier obrany proti radikálom z Gazy bolo zabitých 135 Palestínčanov a približne tisíc ich utrpelo zranenia. Na izraelskej strane je päť mŕtvych, z toho jeden vojak.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu