Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mursí: Ofenzíva Izraela v Gaze sa skončí už dnes

Muhammad Mursí
Muhammad Mursí (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Egyptský prezident Muhammad Mursí vyhlásil, že "izraelská agresia" proti palestínskemu pásmu Gazy sa skončí v priebehu dneška. Informovali o tom egyptská štátna tlačová agentúra MENA a agentúry Reuters a AP.

"Prezident Muhammad Mursí oznámil, že fraška izraelskej agresie proti pásmu Gaza sa skončí dnes," zverejnila doslova agentúra MENA a citovala pritom verejné vyhlásenia najvyššieho egyptského predstaviteľa po pohrebe jeho sestry.

Mursí však neposkytol žiadne dôkazy, ktoré by potvrdzovali jeho predpoklad, že týždeň dlhá ofenzíva Izraela proti militantom v Gaze bude už čoskoro minulosťou. Mursí iba povedal, že rokovania medzi lídrami Izraela a hnutia Hamas prinesú kladné výsledky.

"Snahy o uzavretie prímeria medzi palestínskou a izraelskou stranou prinesú pozitívne výsledky v nasledujúcich niekoľkých hodinách," dodal podľa agentúry MENA Mursí. Egypt sa snaží vyrokovať prímerie, ktoré by ukončilo boje medzi židovským štátom a militantným palestínskym hnutím Hamas, ovládajúcim pásmo Gazy.

Mursí vyslovil predpoklad v čase, keď sa stupňujú medzinárodné snahy o ukončenie bojov pred plánovaným dnešným príchodom americkej ministerky zahraničných vecí Hillary Clintonovej do tohto regiónu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu