Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Irán burcuje krajiny Blízkeho východu: Vyzbrojte Palestínčanov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TEHERÁN - Predseda iránskeho parlamentu Alí Larídžání dnes vyzval krajiny na Blízkom východe, aby vyzbrojili Palestínčanov na boj proti Izraelu. Informovala o tom agentúra AFP. Irán dlhodobo podporuje a vyzbrojuje hnutie Hamas, ktoré vládne pásmu Gazy a ktorého ozbrojenci ostreľujú raketami izraelské územie. Tel Aviv v reakcii na palestínske útoky začal s náletmi na Gazu.

"Politické činy niektorých krajín v regióne sú užitočné, ale nedostatočné. Dnes sa od nich čaká, že pošlú (Palestínčanom) vojenskú pomoc," vyhlásil Larídžání. Zabezpečenie zbraní pre radikálne palestínske hnutie Hamas je podľa iránskeho politika legitímna požiadavka. "Spojené štáty a Západ dodávajú zbrane sionistickému režimu. Prečo by sme teda my nemali poslať zbrane do Palestíny?" povedal Larídžání.

Irán má s Izraelom nepriateľské vzťahy a dlhodobo podporuje Hamas. Strely, ktoré Palestínčania z Gazy odpálili v uplynulých dňoch na Tel Aviv a Jeruzalem, sú iránskej výroby. Tieto strely majú oveľa väčší dolet ako rakety, ktorými Hamas už niekoľko mesiacov ostreľuje mesta v južnom Izraeli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu