Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tymošenková dnes ukončila protestnú hladovku a pila riedený džús

Julia Tymošenkovej
Julia Tymošenkovej (Zdroj: TASR)

KYJEV - Nemeckí lekári skontrolovali zdravotný stav uväznenej bývalej ukrajinskej premiérky Julie Tymošenkovej, ktorá dnes ukončila dvojtýždňovú protestnú hladovku.

Päťdesiatjedenročná expremiérka povedala, že svoj cieľ dosiahla. "Nik neuznáva tento parlament ako legitímny a demokraticky zvolený," uviedla jej dcéra Jevgenija.
      
Tymošenková protestovala proti výsledku volieb z 28. októbra, ktoré boli podľa nej sfalšované. Na svoj boj s prezidentom Viktorom Janukovyčom chce Tymošenková využiť iné prostriedky.
      
Ukrajinské médiá citovali lekárov z berlínskej univerzitnej kliniky Charité, Lutza Harmsa a Anett Reisshauerovú, ktorí povedali, že po skončení hladovky pila Tymošenková najskôr riedený džús.
      
Normálne bude schopná jesť asi o dva a pol týždňa, uviedli lekári v Charkove, kde navštívili pacientku v nemocnici.
      
Vodkyňa Oranžovej revolúcie z roku 2004 si odpykáva sedemročný trest väzenia za zneužitie moci, v súvislosti s dohodami o dovoze ropy, ktoré podpísala počas výkonu svojej funkcie v rokoch 2007-10.
      
Čelí však ďalšiemu procesu pre daňové úniky a spreneveru, ktorý odročili na 23. novembra. V prípade uznania viny by ju mohlo čakať ďalších 12 rokov väzenia, informovala agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu