Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šoféri buďte opatrní: Hustá hmla pokryla stred Európy, masové nehody v Čechách aj Nemecku!

Pri haváriách sa zranili desiatky ľudí Zobraziť galériu (2)
Pri haváriách sa zranili desiatky ľudí (Zdroj: mz-web.de)

KLADNO/EISLEBEN – Slabá až takmer žiadna viditeľnosť dnes zapríčinila niekoľko hromadných havárií po tom, čo sa celý stred Európy ponoril do hustej hmly. V susedných Čechách si vodiči na rýchlostnej ceste R6 dnes skoro ráno nevideli ani „na špičku nosa“ a na vozovke sa tvorila námraza. Na krátkom úseku tam do seba postupne narazilo až 16 áut. Nemecko asi dve hodiny po kolízii u susedov zažilo o niečo väčšiu „masovku“, hmla a ľad na diaľnici A38 tam spôsobili zrážku až 50-tich áut. Hustú hmlu a námrazu sa neoplatí podceňovať ani u nás!

Sychravé počasie a hustá hmla trápia posledné dni aj Slovensko, zvýšená opatrnosť za volantom je preto na mieste. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) inak nebude ani dnes a zajtra. Popoludní sa bude takmer na celom území tvoriť hmla a v noci môže teplota klesnúť až pod nulu. Okrem hustej hmly sa tak ráno môže tvoriť aj námraza a vodiči by preto mali dbať na zvýšenú opatrnosť a nezabudnúť na svetlá do hmly.

Na ranné chladné počasie dnes doplatili západní susedia. Pri hromadnej nehode na rýchlostnej ceste R6 v Kladne sa okolo 5:00 zrazilo až 16 áut, pričom 6 ľudí bolo zranených. Masová nehoda cestu uzavrela na päť hodín. Informovala o tom hovorkyňa kladnianskej polície Michaela Nováková. Odstraňovanie následkov nehody skončilo okolo 10:00.

Masová zrážka na českej R6

 

Podľa Novákovej najprv havarovalo jedno auto do zvodidiel a o niečo neskôr vo zvodidlách skončilo ďalšie auto. Dvoch cestujúcich z týchto áut potom na ceste zrazilo tretie a po tejto situácii na rovnakom mieste do zvodidiel havaroval aj kamión, do ktorého zozadu nabúrali ďalšie autá. Tieto nehody zablokovali jeden jazdný pruh, ďalších osem áut sa potom zrazilo aj v druhom pruhu

Cesta bola pokrytá hustou hmlou a bola namrznutá. "Príčinou nehôd bolo nedodržanie bezpečnej vzdialenosti a neprispôsobenie rýchlosti povahe stavu vozovky," dodala Nováková. "Na mieste záchranári ošetrili celkovo šesť osôb s ľahšími zraneniami," uviedla hovorkyňa záchranárov Tereza Janečková. V nemocniciach podľa Novákovej skončili dve ženy, ktoré zrazilo auto na začiatku hromadnej nehody. Ďalší pacientmi boli vodiči a spolujazdci z ostatných áut.

Oveľa väčšie škody vznikli pri masovej zrážke v Nemecku. Ráno okolo 7:45 sa tam na diaľnici A38 v Eislebene zrazilo až 50 vozidiel, z čoho bolo 42 osobných áut a 8 nákladiakov. Príčinou nehody, pri ktorej sa zranilo najmenej 31 ľudí, bola opäť hmla a mráz. Väčšina zranených bola prevezená do nemocnice. Štyria utrpeli ťažké zranenia, no podľa policajného hovorcu našťastie ani jeden z nich nie je v ohrození života. Informoval o tom denník Blik.

 

Šoféri buďte opatrní: Hustá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: mz-web.de)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu