Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hromadná havária v Texase: Nabúralo do seba 150 vozidiel, dvaja mŕtvi!

Reťazová havária spôsobila na niekoľko hodín uzatvorenie cesty Zobraziť galériu (5)
Reťazová havária spôsobila na niekoľko hodín uzatvorenie cesty (Zdroj: SITA)

HOUSTON - Pri hromadnej havárii 150 rýchlo idúcich vozidiel na medzištátnej hlavnej ceste v americkom Texase dnes zahynuli najmenej dvaja ľudia a zranenia utrpelo ďalších 120 osôb.

Cestu zahaľovala hmla a navyše bola zaplnená motoristami, uháňajúcimi za svojimi blízkymi na oslavu Dňa vďakyvzdania. Informoval o tom hovorca šerifa okresu Jefferson v štáte Texas. Správu priniesla tlačová agentúra Reuters.

Reťazová havária spôsobila na niekoľko hodín uzatvorenie medzištátnej cesty Interstate 10 približne 25 kilometrov západne od mesta Beaumont, v blízkosti ktorého sa tragédia stala. "Máme veľké 18-kolesové kamióny prevrátené na streche, máme autá na strechách iných áut. Je to jednoducho katastrofa," povedal hovorca šerifa a dodal, že záchranári stále hľadajú obete.

Hromadná havária v Texase
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Hromadná havária v Texase
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Dve telá boli nájdené pod kamiónom s návesom. Do nemocníc rozviezli 80 až 120 ľudí a osem až desať osôb je zranených vážne. Prvé nehody sa stali jednotlivo, približne 1,5 kilometra od seba na cestných pruhoch medzištátnej vozovky, smerujúcich na východ a na západ. Mnohí motoristi sa pohybovali rýchlosťou, ktorá sa približovala maximálnej povolenej rýchlosti 110 kilometrov za hodinu, a to napriek hustej hmle, ktoré znižuje viditeľnosť.

Západný cestný pruh medzitým otvorili, dodal hovorca šerifa. V Deň vďakyvzdania sú na cestách milióny Američanov, ktorí sa ponáhľajú na oslavu sviatku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu