Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na metropolu Kábul dopadli štyri rakety

Na metropolu Kábul dopadli štyri rakety Zobraziť galériu (8)
Na metropolu Kábul dopadli štyri rakety (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Najmenej štyri rakety boli dnes vypálené do relatívne bezpečnej časti Kábulu, pričom jeden muž prišiel o život a ďalší traja ľudia utrpeli zranenia.

Jedna raketa dopadla neďaleko sídla afganskej tajnej služby a ďalšie v blízkosti súkromnej televízie. Jeden dom bol pri útoku poškodený. V oblasti afganského hlavného mesta eviduje medzinárodná operácia ISAF menej ako jedno percento všetkých útokov v Afganistane, sumarizujú svetové tlačové agentúry.

Raketové strely boli dnes odpálené z hornatého okolia Kábulu. Útoky pripomenuli bezpečnostné problémy v Afganistane, z ktorého sa pripravuje na odchod do konca roku 2014 väčšina bojových jednotiek NATO. Išlo o prvý útok v Kábule od septembra, keď si samovražedná atentátnička v aute vybrala za cieľ zahraničných pracovníkov - zabila najmenej ôsmich Juhoafričanov a štyroch afganských civilistov.

Povstalci občas odpaľujú rakety na mesto, ale tie nie sú veľmi presné a často míňajú svoj cieľ. Rakety dnes nezasiahli centrum afganského hlavného mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu