Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Našli sklad s neoznačenými liehovinami: Slovenské a české etikety

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Celní ředitelství Olomouc)

PRAHA - Takmer 5000 litrov neoznačených liehovín, viac ako 6000 kusov neoznačených cigariet, použité kontrolné pásky a stovky tisícok Kč v hotovosti zaistili v stredu popoludní českí colníci v okolí Havlíčkovho Brodu. Priekupníka, ktorý s tovarom obchodoval, polícia zadržala a v súčasnosti sa nachádza vo väzbe, informoval dnes internetový server iDNES.cz.

Colníkov priviedlo na stopu priekupníka vyšetrovanie septembrového nálezu z okolia Znojma, kde v Blížkoviciach objavili sklad, v ktorom boli takisto tisícky litrov neoznačeného alkoholu. Ako uviedla hovorkyňa Colného riaditeľstva v Brne Lada Temňáková, ukázalo sa, že alkohol do okolia Znojma dodával najskôr teraz odhalený muž z okolia Havlíčkovho Brodu.

Okresný súd v Znojme predtým vydal príkazy na domové prehliadky niekoľkých lokalít v okolí Havlíčkovho Brodu, kde potom na colníkov čakal veľký úlovok a potvrdenie ich podozrenia.

V rodinnom dome, garážach, kôlni a osobnom automobile našli colníci celkove 4726 litrov liehovín s českými a slovenskými etiketami bez kontrolných pások, 6300 ks cigariet s moldavskými a bieloruskými tabakovými nálepkami, škatuľu s použitými kontrolnými páskami, teplovzdušnú pištoľ, písomné záznamy o distribúcii a peňažnú hotovosť vo výške 306.000 Kč.

Prítomnosť metanolu v bareloch sa prvotnými testami priamo na mieste nálezu nezistila. Zadržanému hrozí pre dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu krátenia daní, poplatkov a iných povinných platieb vzhľadom na fakt, že únik prevyšuje päť miliónov Kč, osem rokov odňatia slobody nepodmienečne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu