Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smrť pred 3. narodeninami: Streptokok pretrhol chlapčekovi cievu!

Ollie so svojím otcom.
Ollie so svojím otcom. (Zdroj: Dail Mail)

MANCHESTER - Britský chlapec zomrel krátko pred svojimi tretími narodeninami po fatálnom rozšírení infekcie. Streptokok v hrdle Ollieho Hiscutta spôsobil poškodenie tkaniva za jeho mandlami, ktoré sa natoľko rozrástlo, že prasklo hlavnú cievu, čo viedlo k tragickej strate krvi.

Ollieho bolesti v krku najprv liečili antibiotikami v nemocnici Wythenshawe, ale nakoniec rodičom dovolili vziať si ho domov. Jeho matka Julie a otec Dave verili, že sa uzdravuje, keď sa jeho stav prudko zhoršil a musel sa vrátiť späť na kliniku. Ochorenie dospelo až do takého štádia, že zomrel dva dni po tom, ako došlo k pretrhnutiu cievy a ani najlepší lekári ho už nedokázali zachrániť.

Zdrvený Dave uviedol, že sa mu nikdy ani len nesnívalo, že by niekedy musel dať posledné zbohom vlastnému synovi. "Trápili ho bolesti krku a mal zdurené žľazy, tak sme ho vzali do nemocnice. Jeho hrdlo sa upravilo a on sa vrátil domov, ale potom sa to zhoršilo. Bol predtým prechladnutý a postihla ho aj ušná infekcia, ale nikto si nemyslel, že sa prihodí niečo takéto. Streptoková infekcia môže mať nečakané následky, ktoré sú nebezpečné u malých detí, keď sa stanú invazívnymi," zdôveril sa otec.

"Oliver bol naozaj šťastný chlapec s tým najchytľavejším úsmevom. Vedeli sme, že nás miluje a on vedel, že my ho ľúbime rovnako. Neprešiel deň, aby sme si to navzájom nepovedali," hovorí Julie, ktorá dúfa, že jej syn teraz odpočíva na pokojnom a šťastnom mieste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu