Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Strelec z Tucsonu dostal za masaker 7 doživotných trestov!

Jared Loughner Zobraziť galériu (2)
Jared Loughner (Zdroj: SITA)

TUCSON - Páchateľa minuloročnej streľby v americkom meste Tucson, ktorú neprežilo šesť ľudí, vo štvrtok odsúdili na sedem doživotných trestov a 140 rokov vo väzení.

Stalo sa tak tri mesiace od priznania Jareda Loughnera (24) ku všetkým bodom obžaloby. Sudca vo štvrtok na margo muža poznamenal, že "už nikdy nebude mať príležitosť vziať zbraň do rúk".

Záverečný deň procesu sprevádzali emotívne výpovede svedkov i rodín obetí vrátane manžela bývalej kongresmanky za Demokratickú stranu Gabrielle Giffordsovej, ktorej zabitie bolo Loughnerovým cieľom. Samotná exsposlankyňa sa však odmietla vyjadriť. Tá spoločne s ďalšími 12 ľuďmi vyviazla z incidentu "len" so zraneniami, z nich sa však liečila niekoľko mesiacov a v nemocnici bojovala o život. Niekdajšia vychádzajúca hviezda Demokratickej strany neskôr pre zlý zdravotný stav ukončila politickú kariéru.

Tragický incident v štáte Arizona sa odohral 8. januára 2011 v priestoroch nákupného strediska v meste Tucson, kde vtedy 40-ročná kongresmanka Giffordsová organizovala stretnutie s občanmi. Podľa výpovedí svedkov páchateľ mieril priamo na Giffordsovú, ktorú z tesnej blízkosti postrelil do hlavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu