Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšie varovania pre USA: New York a New Jersey ohrozuje nová búrka

Dážď a mokrý sneh začali padať v New Yorku už v stredu napoludnie miestneho času.
Dážď a mokrý sneh začali padať v New Yorku už v stredu napoludnie miestneho času. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Obyvatelia pobrežných oblastí New Yorku a New Jersey čelia novým varovaniam v súvislosti s evakuáciou a rušením stoviek letov v dôsledku ďalšej búrky, ktorá región zasiahla iba týždeň po superbúrke Sandy.

Najnovšia búrka je podľa predpovedí slabšia, ako sa pôvodne predpokladalo, naďalej však hrozí, že ju bude sprevádzať silný vietor, vlny a dokonca sneh, informovala agentúra AP. Môže tak priniesť ďalšie škody pre oslabenú infraštruktúru po údere Sandy.

Dážď a mokrý sneh začali padať v New Yorku už v stredu napoludnie miestneho času. Najväčšie aerolínie na svete United Airlines varovali, že búrka pravdepodobne spôsobí ďalšie odklady a rušenie letov po celom severovýchode Spojených štátov. Superbúrka Sandy si minulý týždeň vyžiadala zrušenie viac ako 20.000 letov.

Viac ako pol milióna domácností i podnikov zostalo bez dodávok elektriny v čase, keď sa teploty počas noci približujú k bode mrazu, píše AP. Starosta New Yorku Michael Bloomberg nariadil polícii, aby prostredníctvom reproduktorov varovala obyvateľov v súvislosti s evakuáciou. Mnohí sa však rozhodli zostať kvôli obavám, že budú ich prázdne príbytky vyplienené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu