Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Amerika musela rozhnevať nebesá: Blíži sa k nej ďalšia búrka, budú evakuovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - K východnému pobrežiu USA sa krátko po hurikáne Sandy, ktorý si vyžiadal cez 110 obetí, blíži ďalšia búrka. Od stredy má do oblasti, ktorá sa ešte len spamätáva z nedávnej prírodnej katastrofy, priniesť silný vietor a dážď. Z niektorých oblastí, vrátane častí New Yorku, sa preto budú musieť ľudia evakuovať.

Starosta New Yorku Michael Bloomberg dnes v očakávaní novej búrky podľa agentúry Reuters oznámil, že občanov niektorých nízko položených štvrtí vyzve na krátkodobú evakuáciu. Uviedol tiež, že od stredajšieho poludnia do poludnia vo štvrtok zostanú uzavreté všetky parky a pláže v New Yorku.

Podľa Bloomberga by mala búrka priniesť vietor o sile až 80 kilometrov za hodinu, prílivovú vlnu s výškou okolo 1,4 metra a okolo 2,5 centimetra zrážok. Evakuovať sa podľa agentúry DPA musia tiež obyvatelia nízko položených častí mesta Brick Township v štáte New Jersey. Čas na to majú do dnešného večera. Zatiaľ nie je jasné, koľkých z približne 75.000 obyvateľov mesta sa to týka.

Aj keď nová búrka bude podľa meteorológov výrazne menšia a slabšia ako hurikán Sandy, úrady ju neberú na ľahkú váhu, najmä preto, že státisíce ľudí v oblastiach postihnutých Sandy sa stále musia zaobísť bez elektriny a tečúcej vody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu