Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kruté následky po Sandy: Benzín je na prídel, dávajú ho podľa typu ŠPZ

Systém napodobňuje režim rovnakého prideľovania benzínu, zavedený minulý týždeň v americkom štáte New Jersey
Systém napodobňuje režim rovnakého prideľovania benzínu, zavedený minulý týždeň v americkom štáte New Jersey (Zdroj: SITA)

NEW YORKU - Starosta New Yorku Michael Bloomberg dnes nariadil prideľovanie benzínu, a to kvôli kritickému nedostatku pohonných látok, spôsobenému superbúrkou Sandy.

Vodiči si budú môcť kupovať benzín v striedavé dni podľa toho, či sa ich štátna poznávacia značka končí párnym, alebo nepárnym číslom, oznámil Bloomberg na brífingu. Poznávacie značky končiace sa písmenom oprávňujú majiteľov vozidiel kupovať si benzín v nepárne dni, dodal starosta New Yorku.

Systém napodobňuje režim rovnakého prideľovania benzínu, zavedený minulý týždeň v americkom štáte New Jersey kvôli Sandy, a v New Yorku začína platiť v piatok o 06.00 h miestneho času.

New York zažíva vážny nedostatok pohonných látok už desať dní, keď mesto zasiahla búrka Sandy. Nedostatok spôsobujú výpadky elektriny a nedoručené zásoby benzínu, ktoré uviazli v rafinériách. Bloomberg ďalej informoval, že otvorená je len štvrtina benzínových staníc v meste.

Záchranné vozidlá, autobusy, taxíky a určité ďalšie automobily sú výnimkou, nariadenie o prídeloch pohonných látok pre ne neplatí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu