Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tymošenkovej stav sa rapídne zhoršil: Nevie vstať z postele!

Julija Tymošenková
Julija Tymošenková

CHARKOV - Zdravie väznenej ukrajinskej expremiérky Julije Tymošenkovej, ktorá drží hladovku, sa podľa je právnika rapídne zhoršilo. Ako v stredu povedal, už ani nevie vstať z postele.

Opozičná líderka už desiaty deň hladovaním protestuje proti údajným podvodom v parlamentných voľbách z 28. októbra, v ktorých zvíťazila strana jej rivala, prezidenta Viktora Janukovyča. "Zdravotný stav Julije Vladimirovny sa drasticky zhoršil," povedal právnik Olexander Plachotnjuk novinárom pred nemocnicou v Charkove, kde Tymošenokovú od leta hospitalizujú pre bolesť chrbta. "Tieto dni prakticky nevstáva," dodal. Podľa jeho slov jej slabé zdravie môže súvisieť s hladovkou alebo odmietaním zdravotnej starostlivosti.

Tymošenková deň po voľbách oznámila, že začína držať hladovku. Chce tak protestovať proti manipuláciám počas parlamentných volieb. Politické napätie na Ukrajine sa ešte vystupňovalo, keďže úrady ani viac než týždeň po voľbách nezverejnili ich oficiálne výsledky.

Za víťaza volieb sa vyhlásila vládna Strana regiónov, ukrajinskí pozorovatelia však vyhlásili, že volebný proces poznamenali prípady manipulácií vrátane kupovania hlasov. To potvrdili aj pozorovatelia z Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), podľa ktorých demokracia na Ukrajine utrpela v parlamentných voľbách "porážku".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu