Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Po prezidentovi Kolumbie oznámil rakovinu prostaty aj viceprezident

Juan Manuel Santos
Juan Manuel Santos (Zdroj: SITA)

BOGOTA - Kolumbijský viceprezident Angelino Garzón (65) dnes oznámil, že má neagresívnu rakovinu prostaty a čaká ho takmer 40 dávok ožarovania. Svoje ochorenie zverejnil dva týždne nato, ako sa prezident krajiny Juan Manuel Santos podrobil chirurgickému odstráneniu rakovinového nádoru na prostate a vyhlásil sa za "úplne vyliečeného".

Viceprezident Garzón má zdravotné problémy, odkedy sa ujal úradu v roku 2010. Iba zopár dní po zložení sľubu mal srdcový záchvat a tento rok krvácanie do mozgu, po ktorom upadol na krátky čas do kómy.

"Mám mikroskopický, neagresívny rakovinový nádor na prostate, ktorý mi v žiadnom prípade neprivodí smrť," informoval dnes Garzón v komuniké. Bývalý dlhoročný vodca odborov a guvernér departmentu Valle za vlády prezidenta Alvára Uribeho bol aj zástupcom Kolumbie pri OSN.

Dnes si nechal otvorenú možnosť svojho odchodu z funkcie, ktorej význam spočíva najmä v prevzatí prezidentských právomocí, ak by bol prezident zdravotne indisponovaný.

"Musím nechať v rukách ústavy a zákona všetko, čo súvisí s prítomnosťou a budúcnosťou viceprezidenta Kolumbie," citovala ho tlačová agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu