Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Exveliteľa Mossadu odmietli operovať: Pečeň transplantovali až v Bielorusku!

Meir Dagan
Meir Dagan (Zdroj: SITA)

MINSK - Bývalý veliteľ izraelskej tajnej služby Mossad Meir Daganovi zrejme podstúpil transplantáciu pečene v Bielorusku. Píše to dnes izraelská tlač, ktorá to vyvodila z utorkového vyhlásenia bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

Na tlačovej konferencii Lukašenko povedal, že "bývalý veliteľ Mossadu" podstúpil začiatkom októbra transplantáciu pečene v jednej bieloruskej nemocnici. Odmietli ho vraj operovať chirurgovia niekoľkých krajín vrátane USA, Nemecka a Švédska, keď zistili, že ide o bývalého šéfa tajnej služby. Odporučili mu vraj, že najvhodnejším miestom pre jeho operáciu bude bieloruské transplantačné centrum.

Bieloruskí lekári sa údajne najskôr radili s Lukašenkom. Ten im vraj odporučil, aby povedali "generálovi, že podobne ako lekári inde na svete nemôžu ani oni nič sľúbiť, ale urobia všetko pre to, aby operácia bola vykonaná najmodernejšou technológiou".

Pacient je vraj teraz umiestnený v sterilizovanej miestnosti a čaká sa, či jeho telo transplantovaný orgán prijme. Daganovi príbuzní sa k správe nevyjadrili. Daganovi, ktorému je teraz 67 rokov, odišiel v roku 1995 z armády do výslužby v hodnosti generálmajora. Do vedenia Mossadu bol menovaný v roku 2002 a po dvojitom predĺžení mandátu zo služby odišiel až v roku 2010. Podľa médií Mossad za jeho velenie vykonal niekoľko likvidačných akcií, ku ktorým patrí napríklad vražda hľadaného teroristu Imada Mugníjiho. Tento vojenský veliteľ libanonského Hizballáhu bol zabitý v roku 2008 v Damasku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu