Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hague: Pakistanka Malala (14) je inšpiráciou pre všetkých mladých ľudí

Malala Jusafzajov
Malala Jusafzajov (Zdroj: TASR)

LUXEMBURG- Postrelená pakistanská školáčka Malala Jusafzajová je príkladom hodným nasledovania pre všetkých mladých ľudí na svete, uviedol dnes na stretnutí šéfov diplomacie EÚ v Luxembursku britský minister zahraničných vecí William Hague.

Mladú, 14-ročnú Pakistanku postrelil bojovník moslimského hnutia Taliban, pretože povzbudzovala miestne dievčatá, aby sa vzdelávali. Útok vyvolal pobúrenie doma aj v zahraničí. Zranená Malala bude potrebovať predĺženú starostlivosť, aby sa mohla fyzicky aj psychicky plne zotaviť. Liečbe sa podrobí v anglickom Birminghame.

Hague v tejto súvislosti spresnil, že v Británii bude mať Malala prístup k vysoko špecializovanej lekárskej starostlivosti a dodal, že jej osobná odvaha by mala byť inšpiráciou pre všetkých mladých ľudí. "Ona je inšpirujúcim príkladom pre všetkých mladých ľudí. Išlo o zbabelý útok na ňu a jej spolužiačky, ktorý bol trestom pre jej kampaň za prístup dievčat k lepšiemu vzdelaniu," uviedol Hague v Luxemburgu.

Podľa slov šéfa britskej diplomacie Spojené kráľovstvo bude stáť verne pri občanoch Pakistanu, ktorí bojujú proti terorizmu a bude podporovať snahy smerujúce k tomu, aby všetci mladí ľudia mali rovnaký prístup k vzdelaniu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu