Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Biely dom zmaril útok na svoj počítačový systém

Biely dom
Biely dom

WASHINGTON - Biely dom prekazil pokus o infiltráciu do svojho počítačového systému. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa americkej administratívy. Hackeri zaútočili na verejne prístupnú sieť Bieleho domu, pričom sa nepokúsili preniknúť do utajených systémov.

Podľa citovaného zdroja išlo o cielený phishingový útok a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by hackeri odstránili nejaké dáta. Administratíva prezidenta USA Baracka Obamu v súčasnosti pripravuje nové pravidlá na zlepšenie ochrany amerických počítačových systémov. Návrh počíta so sprísnením štandardov kybernetickej bezpečnosti sietí spojených s kľúčovými sektormi americkej ekonomiky a priemyslu.  

Pripravované zmeny sa však stali terčom kritiky zo strany opozičných republikánov, podľa ktorých nové bezpečnostné pravidlá zbytočne finančne zaťažia americké spoločnosti, zatiaľ čo ich prínos je otázny.  

Vlani v novembri vysokí predstavitelia amerických tajných služieb po prvý raz verejne obvinili Čínu, že systematicky kradne Spojeným štátom dáta týkajúce sa špičkových technológií. Šéf Pentagónu otvoril otázku čínskych útokov na americké firmy a vládne inštitúcie aj počas nedávnej návštevy Pekingu. Nie je však jasné, či má aj najnovší útok na Biely dom nejakú spojitosť s Čínou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu