Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Strelec z Denveru: Pred masakarom hrozil univerzitnému psychiatrovi!

James Holmes
James Holmes (Zdroj: SITA)

DENVER - James Holmes, ktorý v júli na premiére filmu o Batmanovi na predmestí Denveru zastrelil 12 osôb, pred činom sa vyhrážal psychiatrovi svojej bývalej univerzity. Vyplýva to podľa agentúry AP z júlového súdneho zápisu, ktorý súd zverejnil.

Psychiater z Coloradskej univerzity o nešpecifikovaných hrozbách zo strany absolventa neurológie podľa súdneho dokumentu informoval miestnu políciu.
    
Už skôr vyšlo najavo, že Holmesovi bol zakázaný vstup na pôdu Coloradskej univerzity, kde študoval v doktorandskom štúdiu, pretože sa vyhrážal jednému z vyučujúcich. Vyšetrovatelia tiež zistili, že o úmysle zabíjať hovoril s jedným zo svojich spolužiakov už v marci tohto roku.
    
Dvadsaťštyriročný Holmes spustil paľbu na júlovom premietaní batmanovského filmu. Zastrelil 12 osôb a ďalších takmer 60 zranil. Na konci júla bol obžalovaný z mnohonásobnej vraždy, za ktorú by mu mohol hroziť aj trest smrti.
    
Výška prípadného trestu závisí aj od toho, či bude obhajoba, podľa ktorej je Holmes duševne chorý, schopná preukázať jeho nepríčetnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu