Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Batoľaťu počas stráženia rozbil lebku: Tvrdí, že v polospánku a omylom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA – Rodičov si nevyberiete! Len 1,5-ročné dievčatko takmer prišlo o život počas toho, ako ju strážil nezodpovedný chlap, ktorému ho do rúk zverila jeho ešte nezodpovednejšia matka. Rozbitá lebka a krvácanie do mozgu mali byť následkom silného úderu od opatrovateľa, ktorý sa bráni tým, že bol v polospánku a batoľa buchol omylom! Informoval o tom český portál tn.cz.

„Veľmi ma mrzí, čo som spôsobil,“ kajal sa pred pražským súdom nešikovný „opatrovateľ“ Robert Glausch (31). K incidentu malo dôjsť začiatkom decembra minulého roka, keď matka zverila svoju dcérku do rúk partnera Roberta, zatiaľ čo išla vyzdvihnúť druhú dcéru do mesta. Lenivý muž sa však na stráženie vykašlal a takmer to skončilo tragédiou.

Robert tvrdí, že kým sa dievčatko hralo, on si zapol televíziu a nachvíľu pri nej zaspal. V polospánku sa údajne tak nešťastne zahnal rukou, že batoľa trafil rovno do hlavy. Úder bol taký silný, že dieťa vletelo do steny kde sa udrelo druhýkrát. Keď sa matka do bytu v českých Velvarech vrátila, nič si nevšimla, a dievčatko zobrala na ihrisko. Po návrate domov malo už aj tak doráňané dievčatko utrpieť ďalšie zranenia pádom zo stoličky.

Podľa lekárov batoľa utrpelo veľmi ťažké poranenia hlavy a šije, pričom najvážnejším z nich bola zlomenina lebky a krvácanie do mozgu. Na súde s nezodpovedným Robertom vystupovali aj znalci, ktorí tvrdia, že šanca na jeho resocializáciu je malá a za neľudské zaobchádzanie s dieťatkom mu hrozí až päť rokov za mrežami.

Robert Glausch má toho za ušami viac. V minulosti bol už dvakrát trestaný za majetkové podvody a z posledného výkonu trestu sa vrátil na jar 2011. S partnerkou, matkou dievčatka, sa zoznámil na drogovej odvykacej terapii. Tá je momentálne nezvestná a o obe jej dcéry sa starajú náhradní opatrovatelia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu