Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bezcitná vrahyňa o svojej obeti: Bola ako pokazená platňa, stále sa chválila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BEROUN – Sestrička smrť – tak by sme mohli nazvať zdravotnú sestru Máriu Panskú (70) z domova dôchodcov v českom Beroune, v ktorom jej rukami zahynula nevinná klientka. U ďalšej z nich jej našťastie pokus o vraždu nevyšiel. Motív, ktorý Máriu do otrasných činov dotlačil, je však zarážajúci! Informoval o tom český denník tn.cz

Povinnosťou zdravotnej sestry Márie Pánskej bolo postarať sa o menej vládne dôchodkyne, ktoré obývajú domov dôchodcov v Beroune. To si vyžaduje dostatok trpezlivosti, ktorá jej však zrejme chýbala. Dôvod, pre ktorý sa rozhodla Mária vraždiť, je totiž absolútne nepochopiteľný. „Stále opakovala dokola, čo im (svojím deťom, pozn. red.) všetko dala a čo majú, chválila sa , čo robila aj predtým, ale v ten deň nejako viac. Bola ako zaseknutá gramofónová platňa a ja už som to nemohla vydržať,“ povedala o jednej z obetí.

Mária následne chytila do ruky vázu, s ktorou „vychvaľujúcu sa“ starenku udrela niekoľkokrát do hlavy. Jej prvá obeť bola na mieste mŕtva. Vrahyňa následne zakryla stopy – vázu schovala do tašky a odhodila ju pri pražskej stanici. Podľa obžaloby si svoj čin dopredu premyslela a starenku udierala veľkou až enormnou  intenzitou. Poškodenú dokonca aj škrtila.

V druhom prípade postupovala Mária rovnako – bezdôvodne a s úmyslom vraždiť. Na druhú starenku zaútočila bezcitná vrahyňa v chodbe bytu železnou tyčou, ktorou ju z celej sily udrela do hlavy. Následne jej strčila do úst prsty a začala ju dusiť, potom ju opäť udierala tyčou. Bezhlavý útok sestry našťastie prerušili ďalšie dve ženy a z izby odišla. Doráňaná dôchodkyňa bitku prežila.

Podľa obžaloby sa Mária Pánska dopustila zločinu vraždy a pokusu o vraždu, ktoré mala spáchať brutálnym spôsobom. Hrozí jej preto až výnimočný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu