Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

K moslimským protestom sa pridal aj Google: Blokoval kontroverzné video!

Firmu o to už požiadali vlády viacerých prevažne moslimských krajín
Firmu o to už požiadali vlády viacerých prevažne moslimských krajín (Zdroj: YouTube)

NAÍ DILLÍ - Internetová spoločnosť Google začala blokovať prístup k videonahrávke, ktorá vyvolala v moslimskom svete vlnu násilia. K tomuto opatreniu firma vo viacerých krajinách pristúpila už začiatkom týždňa.

Opatrenie malo len "dočasný" charakter, v piatok však v prípade Indie pristúpilo k úplnému zablokovaniu inkriminovanej nahrávky na svojom portáli YouTube. "Občas blokujeme obsah v reakcii na súdny príkaz, alebo v prípade relevantného súdneho procesu," cituje tlačová agentúra AFP nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa Google. Firmu o to už požiadali vlády viacerých prevažne moslimských krajín, pričom niektoré blokujú video aj z vlastnej iniciatívy.

Americké zastupiteľstvá v Egypte, Jemene, Líbyi, Iráne a ďalších moslimských krajinách sú už niekoľko dní terčmi útokov rozzúrených moslimov. Najrozsiahlejšie násilnosti vypukli v utorok v líbyjskom Benghází, kde extrémisti zabili amerického veľvyslanca a troch ďalších zamestnancov ambasády. Dôvodom je nezávislá snímka Nevinnosť moslimov, ktorá označuje islam za "rakovinu" a zobrazuje proroka Mohameda pri sexuálnom styku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu