Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Autor antiislamského filmu zrejme porušil podmienky prepustenia z väzenia

Trailer zverejnil na YouTube pred niekoľkými mesiacmi užívateľ pod menom Sam Bacile
Trailer zverejnil na YouTube pred niekoľkými mesiacmi užívateľ pod menom Sam Bacile (Zdroj: YouTube)

LOS ANGELES - Americké úrady vyšetrujú pravdepodobného autora antiislamského filmu Nevinnosť moslimov pre porušenie podmienok predčasného prepustenia z väzenia. Napísali dnes noviny Wall Street Journal.

Uviedli, že spomínaný muž Nakoula Basseley Nakoula je podozrivý, že zverejnením traileru filmu na YouTube porušil prísne podmienky obmedzujúce jeho prístup k internetu a počítačom. Nepokoje vypukli po tom, ako trailer zaznamenali egyptské televízne stanice. Film vyvolal búrku protestov vo svete, vrátane útoku na americký konzulát v Benghází, pri ktorom prišiel o život americký veľvyslanec a traja ďalší Američania.

Trailer zverejnil na YouTube pred niekoľkými mesiacmi užívateľ pod menom Sam Bacile, ktoré je podľa amerických orgánov pseudonymom Nakoulu.

Nakoula je koptský kresťan, ktorý žije v juhokalifornskom meste Cerritos. V roku 2009 bol zatknutý a odsúdený na 21 mesiacov väzenia za bankový podvod. Použil falošné mená a čísla sociálneho zabezpečenia, s pomocou ktorých si zriadil bankové účty, z ktorých inkasoval peniaze.

Z väzenia ho podmienečne prepustili v júni 2011, mal však zakázaný prístup k online službám bez predchádzajúceho schválenia svojim probačným pracovníkom. Má tiež prikázané používať len prihlasovacie mená a heslá schválené týmto pracovníkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu