Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Policajti potrestali zlodejov: Odsekli im ruku a nohu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAMAKO - Moslimská polícia odsekla v pondelok pravú ruku a ľavú nohu piatim odsúdeným zlodejom v malijskom meste Gao na pódiu na verejnom námestí.

Severnú oblasť Mali, rozsiahlu približne ako Francúzsko, ovládli pred piatimi mesiacmi moslimskí vzbúrenci spojení s al-Káidou.

Napriek medzinárodnému aj miestnemu odporu zaviedli moslimovia na obsadenom území veľmi prísnu formu islamského práva šaría. Ukameňovali cudzoložnú dvojicu, odsekli ruku inému zlodejovi a verejne bičovali ľudí obvinených z rôznych prehreškov.

Obvinených uznal súd vinnými z krádeže a prepadávania autobusov, ktoré opúšťali mesto. Islamisti ich následne vyviedli na pódium na námestí v Gao, ale neumožnili verejnosti sa na prvú hromadnú amputáciu končatín pozerať. Personál z miestnej nemocnice, kam obete po amputácii odviezli, sa na vykonaní rozsudku odmietal podieľať.

Predstaviteľ miestnej islamskej polície povedal cez telefón pre agentúru Reuters, že zlodeji pri odrezávaní nekričali, len vyslovovali Allahu Akbar! (Boh je veľký).

Miestni obyvatelia už vďaka protestom donútili islamistov, aby ustúpili od viacerých neľudských trestov. Amputácia končatín ich šokovala. V súčasnosti zvažujú, ako sa k takýmto trestom postaviť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu