Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Za slobodu Pussy Riot v Rusku vraždil univerzitný profesor

Ruská polícia v stredu informovala o náleze nápisu podporujúceho Pussy Riot na mieste dvojnásobnej vraždy v Kazani
Ruská polícia v stredu informovala o náleze nápisu podporujúceho Pussy Riot na mieste dvojnásobnej vraždy v Kazani (Zdroj: TASR)

MOSKVA - K dvojnásobnej vražde v ruskom meste Kazaň sa v piatok priznal profesor tamojšej univerzity. Podľa ruských úradov ho vyšetrovatelia zadržali v piatok ráno a 38-ročný muž sa následne priznal k zabitiu dvoch žien i k vytvoreniu nápisu na stenu na podporu odsúdenej punkovej skupiny Pussy Riot.

 Páchateľ policajtom taktiež povedal, že je bývalým spolužiakom a kamarátom jednej z obetí, ktorú v minulosti presvedčil, aby zaňho zaplatila dlhy vo výške niekoľko sto tisíc rubľov, informuje portál ruskej štátnej televízie RT.

Ruská polícia v stredu informovala o náleze nápisu podporujúceho Pussy Riot na mieste dvojnásobnej vraždy v Kazani. Polícia na stene na mieste činu našla krvou napísaný odkaz v angličtine Free Pussy Riot (Osloboďte Pussy Riot). Obeťou vraždy boli žena (76) a jej dcéra (38) žijúce spoločne v byte v metropole autonómnej republiky Tatársko. Na ich telách našli množstvo bodných rán. Polícia odhaduje, že mŕtve sú už od nedele alebo pondelka. Právni zástupcovia troch mladých žien to celé označili za provokáciu a pokus o diskreditáciu.

Tri členky punkovej skupiny poslal moskovský súd pred dvoma týždňami na dva roky za mreže za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou. Toho sa dopustili februárovým vniknutím do moskovskej pravoslávnej katedrály a zaspievaním modlitby proti súčasnému prezidentovi a vtedajšiemu premiérovi Vladimirovi Putinovi

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu