Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rafinéria horí už štvrtý deň: Počet obetí stúpol na hrozivých 49!

Požiar sa zatiaľ nepodarilo uhasiť Zobraziť galériu (11)
Požiar sa zatiaľ nepodarilo uhasiť (Zdroj: SITA)

CARACAS - Zničujúci požiar v najväčšej venezuelskej rafinérii sa v pondelok rozšíril aj na tretí palivový zásobník, čím sa opäť skomplikoval už i tak ťažký boj s plameňmi. Počet obetí medzičasom stúpol zo 41 už na 48. Prezident Hugo Chávez vyhlásil tri dni štátneho smútku a prisľúbil dôkladné prešetrenie nešťastia.

"Musíme oznámiť, že horí už aj tretí zásobník," uviedol minister pre energetiku Rafael Ramírez. Ten predtým trval na tom, že požiar, ktorý zasiahol dva z deviatich zásobníkov zariadenia, je pod kontrolou. Neskôr poznamenal, že situáciu skomplikoval vietor.

V pondelok bolo plamene a dym vidieť do vzdialenosti niekoľko kilometrov od rafinérie. V súčasnosti s ohňom na mieste bojuje viac než 220 hasičov.

Sobotňajší výbuch poškodil rafinériu Amuay na polostrove Paraguaná na severe krajiny ako aj početné neďaleké budovy a dočasne zastavil prevádzku zariadenia. Približne polovicu obetí tvoria vojaci, ktorí rafinériu strážili, desiatky osôb utrpeli pri výbuchu zranenia. Rafinéria v Amuay je súčasťou jednej z najväčších rafinérií na svete - Paraguana Refinery Complex.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu