Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krvilačný grizly zabil turistu: Čaká sa na analýzu DNA medvedieho žalúdka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ANCHORAGE - Medveď grizly zabil turistu v národnom parku Denali na Aljaške. Smrť turistov je prvým smrteľným útokom medveďa na človeka v parku od jeho vzniku v roku 1917, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na informácie vedenia parku.

Podľa parku zabil medveď osamoteného batôžkára v piatok popoludní. Strážnici dorazili na miesto v noci po upozornení skupiny turistov, ktorí sa pohybovali blízko miesta útoku a našli opustený batoh a zakrvavené oblečenie. Prevoz tela bol zatiaľ odložený kvôli zlému počasiu.

Hovorca parku Maureen McLauhlinová uviedla, že majú pravdepodobnú identitu obete, avšak s potvrdením čakajú až na vyzdvihnutie ostatkov. Strážcovia taktiež v sobotu popoludní z helikoptéry zastrelili medveďa podozrivého z útoku. Teraz sa budú snažiť na základe rozboru obsahu žalúdka a analýzy DNA potvrdiť, že mŕtvy medveď je ten, čo napadol turistu.

Dnešné nešťastie je prvým smrteľným napadnutím človeka medveďom v histórii parku, ktorý vznikol v roku 1917 ako národný park Mount McKinley. Posledný veľký útok medveďa v oblasti, pri ktorom bol vážne zranený zamestnanec parku, bol zaznamenaný pred štyrmi desaťročiami.

Park Denali patrí k jednej z popredných turistických atrakcií Aljašky a má rozsiahly program na ochranu pred medveďmi a prísne pravidlá. Všetci ruksakoví turisti musia predtým, než dostanú povolenie k návšteve parku a kempovanie, prejsť kurzom, ktorý zahŕňa aj 30-minútové bezpečnostné video a inštruktáž od strážcov parku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu