Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Trojmetrový medveď-ľudožrút zabil otca s dcérou (19)!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

MOSKVA - Poplach na Kamčatke vyvolávajú čoraz častejšie prípady medvedích útokov na pocestných a turistov v lesoch, ktoré končia väčšinou tragicky. K zatiaľ poslednému takému prípadu došlo cez víkend, kedy trojmetrová šelma na juhovýchode polostrova napadla muža a jeho devätnásťročnú dcéru. Obete útok neprežili, medveďa neskôr našli a zastrelili poľovníci.

Len za posledné tri dni lovci na Kamčatke zabili tri ľudožrútske medvede. Úrady varujú obyvateľstvo pred dlhodobým pobytom v lese. Zvlášť nebezpečné sú podľa expertov divoké skládky, kam sa medvede často vydávajú za potravou. Nie je vraj výnimkou, že na ľudí útočia už ročné medvedie mláďatá.

Medvede žijúce na Kamčatke patria k najväčším, ale aj najútočnejším na svete. Váha medvedích samcov dosahuje 700 kilogramov, ich počet sa na polostrove blíži k 18-tisíc. Prípady napadnutia ľudí sa objavujú každoročne, tento rok je ale podľa zoológov kritický. "Nebezpečenstvo napadnutia je prakticky trvalé, návštevníci lesov by to mali mať na pamäti," varovala v dnešnej ruskej tlači riaditeľka kamčatskej lesnej správy Natália Jermolenková.

Dramatický nárast medvedej populácie oznámili v minulých dňoch niektoré oblasti Sibíri. Správa Tomskej oblasti napríklad nariadila odstrel viac ako 1300 týchto šeliem. Za každého skoleného medveďa zaplatia miestne ruské úrady lovcom 5000 rubľov (cca 120 eur). Žiadne zvláštne lovecké povolenie nie je podľa médií nutné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu