Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pozor na medveďov, na jeseň bývajú opití a strácajú zábrany!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Riziko napadnutia medveďom je na Slovensku na jeseň omnoho väčšie, pretože vyhladované šelmy hľadajú ovocie na záhradách v obývaných oblastiach a navyše sú často opité kvôli alkoholu, ktorý sa vyskytuje v prezretých plodoch. Podnapité zviera stráca zábrany a je potom pre človeka oveľa nebezpečnejšie.

Dĺžka a kvalita zimného spánku, ktorý medvede potrebujú kvôli regenerácii organizmu, súvisí s tým, koľko výživnej potravy dokážu pred začiatkom zimy nájsť. Tieto šelmy konzumujú veľa esných plodov, ako napríklad čučoriedky alebo maliny, a ak ich nie je dosť, vydávajú sa hľadať potravu aj do obývaných miest.

"V prezretých plodoch dochádza ku kvaseniu, a tak pri konzumácii takejto potravy prijímajú zvieratá aj alkohol. Väčšou konzumáciou takejto potravy dostane zviera dostatočnú dávku, ktorá z neho urobí podnapilého tvora.

Opitý medveď stráca koordináciu a tiež svoju prirodzenú plachosť, takže stretnutie s ním môže byť veľmi nebezpečné. Pozorovať zviera pod vplyvom alkoholu však zároveň môže byť veľká zábava, ľudia už vraj videlo pripitých medveďov kotúľať sa dolu z kopca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu