Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na Facebooku si objednala vraždu kamarátky: Za sto eur!

Joyce dala zavraždiť jej najlepšia kamarátka
Joyce dala zavraždiť jej najlepšia kamarátka (Zdroj: 24sata.hr)

AMSTERDAM - Otrasný prípad vraždy mladého dievčaťa, ktorú naplánovala jej rovesníčka, otriasol Holandskom. Nepáčilo sa jej, že kamarátka o nej šírila klebety a tak ju dala zabiť.

Pätnásťročnú Joyce Winsie Hauovú, ktorá patrila k miestnej čínskej komunite, zavraždili ešte v januári. Jej najlepšia kamarátka, šestnásťročná Polly, si spolu so svojím priateľom prostredníctvom Facebooku najali mladíka, ktorý tínedžerku dobodal. Vadilo im, že Joyce sa na sociálnej sieti rozrozprávala o ich sexuálnych dobrodružstvách.

Mladý vrah údajne za svoj čin dostal necelých sto eur a okrem toho prísľub, že jeho nájomcovia budú za neho platiť nápoje v baroch. Dvojica sa mu dokonca vyhrážala, že ak nespraví to, za čo mu zaplatili, zabijú ho. Súdny proces s vinníkmi sa začal v stredu.

"Každý deň sa pýtam sám seba, ako ju mohli dať zavraždiť kvôli obyčajnej hádke. Viem, že sa z detí stávajú čím ďalej tým väčší násilníci. Nemajú žiadny rešpekt. Dúfam, že politici, rodičia a celá spoločnosť urobia niečo, aby to zastavili," uviedol zdrvený otec nebohej Joyce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu