Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vytrvalostná plavkyňa Nyadová opäť skúša šťastie: Z Kuby do USA, posledný pokus!

Pred žralokmi by ju malo chrániť elektrické pole zo zariadenia ťahaného člnmi, ktoré ju sprevádzajú Zobraziť galériu (8)
Pred žralokmi by ju malo chrániť elektrické pole zo zariadenia ťahaného člnmi, ktoré ju sprevádzajú (Zdroj: SITA)

HAVANA - S výkrikom "Odvahu!" sa americká vytrvalostná plavkyňa Diana Nyadová (62) vrhla v sobotu do vôd Floridskej úžiny pri svojom štvrtom a pravdepodobne poslednom pokuse preplávať 166 kilometrov z Kuby do USA.

Plavkyňu sprevádza päť lodí a 50 členov posádky. Predchádzajúce pokusy jej zmaril vietor, vlny a poranila ju medúza. Nebezpečné môžu byť aj žraloky, keďže pláva bez ochrannej klietky. Vyjadrila nádej, že k ostrovu Florida Keys dopláva v utorok skoro ráno miestneho času, deň pred svojimi 63. narodeninami. Ak sa jej to podarí, bude to rekord v plávaní na otvorenom mori bez ochrannej klietky. Pred žralokmi by ju malo chrániť elektrické pole zo zariadenia ťahaného člnmi, ktoré ju sprevádzajú.

Nyadová povedala, že by chcela byť inšpiráciou pre iných ľudí, aby žili aktívne aj v "zlatých" rokoch svojho života. Podľa vlastných slov tiež dúfa, že môže - aspoň symbolicky - pomôcť k porozumeniu medzi dlhoročnými nepriateľmi Kubou a USA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu