Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Autobus s mladými ľuďmi bol plný drog: Zadržali ho na hraniciach!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LETENYE/BUDAPEŠŤ - Niekoľko kilogramov drog, okrem iného speedu, marihuany, heroínu a pravdepodobne aj kokaínu, našli dnes popoludní maďarskí colníci pri kontrole autobusu smerujúceho so zväčša mladými návštevníkmi hudobného festivalu O.Z.O.R.A do chorvátskej Opatije.

Toto podujatie sa konalo v dňoch 7.-12. augusta v obci Dádpuszta v maďarskej župe Fejér a mnohí z pasažierov autobusu sa presúvali z tejto prehliadky na podobnú v Chorvátsku.

Ide o najväčšie množstvo drog zhabané na maďarskom území pri jedinej akcii od vstupu krajiny do Európskej únie. Medzi cestujúcimi v jednom z troch kontrolovaných chorvátskych autobusov neboli iba maďarskí a chorvátski občania, ale aj občania Austrálie, Čiernej Hory, Francúzska, Izraela, Švajčiarska a Veľkej Británie.

Časť drog sa nachádzala v taške, ktorú sa cestujúci počas kontroly pokúsili vyhodiť na strechu autobusu, ďalšiu časť našli colníci pri detailnej kontrole vozidla vo viacerých úkrytoch.

Hovorca regionálneho veliteľstva maďarskej Colnej a finančnej stráže Szabolcs Cséve dnes pre tlačovú agentúru MTI uviedol, že policajní experti pracujú ešte na identifikácii zvyšku zhabaných látok.

Kontrola pasažierov a ich batožiny ešte neskončila, presná bilancia záťahu bude tak známa zrejme až v stredu. Maďarské policajné orgány uskutočnili už v priebehu festivalu rozsiahlu akciu v jeho dejisku, pri ktorej 9. augusta predviedli štyroch drogových dílerov a 39 narkomanov.

Policajti zaistili 2,5 kilogramu marihuany, 25 balíčkov meskalínu, 40 tabletiek extázy, päť gramov kokaínu a ďalšie nešpecifikované drogy. Väčšinu účastníkov festivalu, propagovaného v zahraničí ako najbezpečnejšia drogová párty, tvorili údajne cudzinci, o ich štátnej príslušnosti však maďarské oficiálne miesta neinformovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu