Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Idahu zahynula hasička, ďalšia sa zachránila núdzovým vakom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Jedna hasička zahynula v americkom štáte Idaho pri likvidácii lesného požiaru a druhá utrpela zranenia v Oregone, keď musela použiť núdzový vak. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

Dvadsaťročná hasička z lesnej správy prišla v nedeľu o život pri Orofine v severnom Idahu, keď na ňu spadol strom. Prípad sa vyšetruje. V tomto americkom štáte v súčasnosti horí 12 požiarov.

V juhovýchodnom Oregone musela hasička vliezť do núdzového ochranného vaku, keď ju dosiahli plamene, vyvolané krúživým vetrom. Utrpela ľahšie popáleniny nohy a ramena, a tiež sa nadýchala splodín. Ostatným hasičom z 20-členného tímu sa podarilo dostať do bezpečnej zóny.

Ženu v nedeľu previezli do nemocnice v Nevade, a potom preventívne do popáleninového centra v meste Salt Lake City, potvrdil hovorca hasičov Chris Rose.

V západnej časti Spojených štátov stále horia lesné požiare. Požiar Holloway doteraz zničil 1360 štvorcových kilometrov územia v odľahlom regióne na hraniciach Nevady a Oregonu. Na nevadskej strane v nedeľu evakuovali päť rančov.

Bleskom spôsobený požiar Faust v Utahu, ktorý ohrozoval čriedu voľne žijúcich koní, v pondelok ohraničili na 85 percent. Plamene spôsobili uzavretie historickej cesty Pony Express v púšti na západe Utahu.

Hasiči na severe Kalifornie dnes dosiahli pokroky v boji proti prudkému lesnému požiaru. Rozrástol sa na ploche väčšej ako 12 štvorcových kilometrov a v nedeľu si vyžiadal evakuáciu takmer 500 domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu