Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Požiar sklárne v Nemšovej: Čierny dym narobil hasičom problémy!

Požiar v sklárskej spoločnosti Vetropack Zobraziť galériu (4)
Požiar v sklárskej spoločnosti Vetropack (Zdroj: Čitateľ Topky.sk)

NEMŠOVÁ - V sklade sklárskej spoločnosti Vetropack v Nemšovej vypukol dnes popoludní požiar. Takmer dve hodiny s ním bojovalo 12 hasičov z Trenčína a Nemšovej. Momentálne je požiar lokalizovaný.

Vaše tipy

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík, požiar sprevádzaný silným zadymením vznikol v skladových priestoroch spoločnosti na ploche asi 100 x 30 metrov. Hasiči, ktorým prácu komplikovalo veľké zadymenie, požiar po asi 1,5 hodine lokalizovali.

Podľa referentky pre komunikáciu spoločnosti Vetropack Eleny Krišlovej požiar vznikol v bývalej hutnej hale, v ktorej dnes nie je žiadna prevádzka a ktorá slúžila ako sklad s tým, že bola určená na postupnú demontáž. "Pri požiari sa nikto nezranil ani nebol nikto ohrozený na živote. Nehrozí únik nebezpečných látok do ovzdušia, rovnako nedošlo k poškodeniu zdroja vody, plynového potrubia či elektrického vedenia," zdôraznila Krišlová s tým, že v hale bol uskladnený prevažne fóliový materiál, ktorý používajú na balenie hotových výrobkov.

Požiar v nemšovskej sklárni.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)


V horiacom sklade, z ktorého stúpal čierny dym, mal byť polystyrén, informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, polystyrén. Príčiny požiaru sú podľa neho v štádiu vyšetrovania, na mieste je vyšetrovateľ príčin požiarov. Pri požiari neutrpel nikto zranenie, známa zatiaľ nie je ani výška škôd.

Požiar v nemšovskej sklárni.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Spoločnosť Vetropack Nemšová je najväčší výrobca sklených obalov pre nápoje a potravinársky priemysel na Slovensku. Skláreň predala celkom 415 miliónov sklenených obalov, pričom export predstavoval 48 percent. 

Stali ste sa svedkom tejto udalosti? Pošlite nám FOTO a VIDEO na fotky@topky.sk.




 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu