Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nemilosrdný Putin: Členkám kapely Pussy Riot chcú vziať deti!

Protesty proti uväzneniu speváčok pred ruskou ambasádou v Berlíne
Protesty proti uväzneniu speváčok pred ruskou ambasádou v Berlíne (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Tri členky punkovej kapely Pussy Riot, ktoré súdia za pieseň proti Vladimírovi Putinovi prednesenú v moskovskej katedrále, budú zrejme musieť v prípade odsúdenia čeliť nútenému presunu svojich detí do detských domovov.

Oznámili to dnes ich právni zástupcovia. "Manželovi mojej klientky sa tiež vyhrážali žalobami a uväznením. A čo potom? V súčasnej právnej situácii môže byť ich dieťa umiestnené do náhradnej rodiny," povedal Mark Fejgin, obhajca Nadeždy Tolokonnikovovej, pre New York Times.

Prokurátori žiadajú tri roky väzenia pre Mariju Aľochinovú (24), Nadeždu Tolokonnikovovú (22) a Jekaterinu Samucevičovú (29) za to, že 21. februára vtrhli do moskovského Chrámu Krista Spasiteľa a pred oltárom zaspievali "punkovú modlitbu". V nej prosili Pannu Máriu, aby zbavila Rusko Putina, ktorý je pri moci od roku 2000. Prokuratúra tvrdí, že išlo o prejav náboženskej nenávisti zo strany Pussy Riot.

Aľochinová a Tolokonnikovová sú matky. Každá má jedno dieťa v predškolskom veku. Aľochinovej právnik Nikolaj Polosov povedal, že dostane plnú moc zastupovať syna svojej klientky, pretože prokuratúra ho chce dať do ústavnej starostlivosti napriek tomu, že obvinená má zákonného manžela, oznámila agentúra Interfax. "Kým bola (Aľochinová) vo väzbe, prokuratúra sa jej vyhrážala, že ak ju odsúdia, príde o dieťa," uviedol Fejgin.

Verdikt v ostro sledovanom procese sa očakáva 17. augusta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu