Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obete sekty: Vodcovi dali majetok, držal ich ako zver v obrom bunkri!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

MOSKVA - Ruská prokuratúra začala v Kazani stíhanie istého Fajzrachmana Satarova (83), ktorý ako vodca moslimskej sekty zadržiaval v pivnici svojej usadlosti desiatky ľudí vrátane detí. Muža obvinili z obmedzovania osobnej slobody, podľa denníka Kommersant mu ale podľa ruských zákonov hrozí len šesťmesačné väzenie.

Satarov sa podľa Kommersantu označil za vyslanca Alaha a pre svojich nasledovníkov vyhĺbil pod svojím domom na predmestí Kazane osemposchodový podzemný bunker s tridsiatimi celami. Do nich umiestnil niekoľko desiatok ľudí, ktorí dlhodobo žili bez kontaktu s denným svetlom a v katastrofálnych hygienických podmienkach. Deti nesmeli navštevovať školu, nikto zo sekty nesmel dochádzať k lekárovi.

Vodca sekty svojich stúpencov úplne ovládal, neuznával ruské zákony a spochybňoval právomoc úradov. Tvrdil, že je v trvalom kontakte s Alahom a prijíma jeho pokyny. Tie zapisoval a predkladal členom sekty spolu s Koránom ako povinné čítanie. Členom sekty, ktorí Satarovovi odovzdali svoj ​​majetok, zaistil ich duchovný vodca "priamu cestu do raja".

Členmi sekty bolo podľa Kommersantu 64 ľudí, z toho 27 detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu