Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia streľba v Amerike: Strelec zabil 6 ľudí, potom ho zastrelil policajt

Streľba si vyžiadala 7 ľudských životov Zobraziť galériu (5)
Streľba si vyžiadala 7 ľudských životov (Zdroj: abcnews.com)

MILWAUKEE - Sedem mŕtvych vrátane útočníka si vyžiadala streľba v sikhskom chráme pri meste Milwaukee v americkom štáte Wisconsin. Niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia a najmenej tri osoby vrátane policajta sú v kritickom stave nemocnici, informovali miestne médiá s odvolaním úrady. Americký prezident Barack Obama vyjadril nad udalosťou "hlboký zármutok".

Policajná hovorkyňa pred televíznymi kamerami povedala, že vážne zranený bol policajt, ktorému sa podarilo útočníka zastreliť.

V čase masakry bola v chráme asi stovka ľudí indického pôvodu. Podľa prvých správ opierajúcich sa o svedectvo osôb na mieste mal údajne ešte niekto vnútri budovy držať rukojemníkov. Podľa televízie CNN ale polícia nakoniec oznámila, že útok bol dielom jedného človeka. Vnútro chrámu skontrolovala privolaná zásahová jednotka a vyviedla desiatky vydesených ľudí, ktorí sa v ňom ukrývali.

Traja mŕtvi, vrátane páchateľa, o ktorom jeden svedok povedal, že to bol beloch, boli nájdení pred chrámom. Štyri telá ležali vo vnútri.

Chrám sa nachádza v Oak Creek asi dvadsať minút cesty pozdĺž Michiganského jazera južne od Milwaukee.

"Naše srdcia sú s rodinami a priateľmi tých, ktorí boli zabití alebo zranení," uviedol Obama vo svojom vyhlásení, ktoré vydal v Bielom dome. "Kým smútime nad touto stratou, pripomíname si, ako veľmi naša krajina bola obohatená sikhmi, ktorí sú súčasťou našej širšej americkej rodiny," dodal prezident Obama.

Sikhizmus pochádza z Indie a vo svete sa k nemu hlási asi 30 miliónov ľudí. V USA si prívržencov tejto viery často mýlia s moslimami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu