Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Majiteľ čiernohorskej etno-dediny vyhodil hostí, lebo boli Srbi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: logo,značka,stop,stopka)

PODGORICA - Čiernohorská turistická inšpekcia zatvorila v utorok etno-dedinu Kadmi v oblasti Njeguši v pohorí Lovčen, ktorej majiteľ Milo Kadija cez víkend vyhodil zo svojej reštaurácie dve Srbky s piatimi maloletými deťmi. Odôvodnil to tým, že neznáša Srbov a srbskú pravoslávnu cirkev a nemôže im dať jesť, pretože je v reštaurácii všetko čiernohorské, informovala agentúra Tanjug.

Inšpekcia potvrdila, že Kadija ponúka ubytovanie v deviatich zariadeniach, pre ktoré nedisponuje potrebnými dokladmi, citoval čiernohorský portál Vijesti. Majiteľ turistického objektu v nedeľu vyhodil z priestorov svojej reštaurácie Srbku Veselinku Rajkovičovú s jej piatimi maloletými deťmi a jednu mníšku srbskej pravoslávnej cirkvi po tom, čo si objednali jedlo. Kadija k nim prišiel a povedal im, že v tomto podniku pre nich jedlo nie je, uviedli čiernohorské médiá.

"Najprv sme si mysleli, že ide o vtip. On sa však spýtal mníšky, či pracuje pre srbskú cirkev, na čo mu ona dala potvrdzujúcu odpoveď. Kadija potom vyhlásil, že pre nás v reštaurácii nie je jedlo, lebo tam je všetko čiernohorské," povedala Rajkovičová. Majiteľ ich následne požiadal, aby opustili podnik. Pre médiá potom potvrdil, že k incidentu skutočne došlo. Ako uviedol, urobil to preto, lebo je "čiernohorský nacionalista" a "Srbi nemôžu jesť" v jeho podniku.

"Napíšte, že som čiernohorský nacionalista a že Srbi u mňa nemôžu jesť," povedal Kadija pre Vijesti a následne na adresu predstaviteľov srbskej pravoslávnej cirkvi vyslovil niekoľko hanlivých výrazov. Šovinistický incident odsúdilo množstvo politických strán i mimovládnych organizácií v Čiernej Hore, uviedol Tanjug. Niektorí podali na Kadiju trestné oznámenie a požiadali prokuratúru, aby urýchlene reagovala.

Čiernohorsko-primorská eparchia vo vyhlásení odsúdila incident a vyjadrila poľutovanie nad tým, že existujú ľudia, ktorí maju v sebe toľko nenávisti. Majiteľ etno-dediny podal trestné oznámenie na obe ženy, ktoré zo svojej reštaurácie vyhodil, pretože podľa jeho slov ohrozili bezpečnosť jeho, ako aj jeho rodiny a reštaurácie, píše Tanjug. Kadija totiž po tomto incidente dostal viac ako 200 výhražných sms-správ z utajených telefónnych čísiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu