Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Znetvorené na nepoznanie: Dievča (27) prosí o právo na smrť!

Sonali Mukcherdží chce zomrieť.
Sonali Mukcherdží chce zomrieť. (Zdroj: thehindu.com)

DILLÍ - Indka Sonali Mukcherdží (27) si prešla pred deviatimi rokmi peklom, ktoré ju trápi dodnes. Traja mladíci, ktorých sexuálne odmietala, sa vtedy vlámali do jej domu a v spánku ju z pomsty poliali kyselinou. Spálili jej viečka, nos, ústa a uši. Žena takmer oslepla a čiastočne ohluchla. Zo zúfalstva chce teraz skoncovať so životom.

Mladá žena apeluje na indickú vládu, aby jej prispela na rekonštrukciu tváre a zároveň žiada pre páchateľov prísnejšie tresty. Útočníkov po troch rokoch prepustili z väzenia na kauciu. Ako sama hovorí, inak by jej úrady mali dať právo na smrť. Eutanázia je totiž v Indii nezákonná.

"Nikto nám nepomohol, ani vláda, ani spoločnosť, ani mimovládne organizácie a ani nikto z našich príbuzných. Snažili sme sa naozaj veľa a po vyčerpaní všetkých možností som požiadala vládu, že ak mi nemôže zabezpečiť spravodlivosť, dať mi zdravie, potom je posledným variantom právo na smrť," povedala.

Podľa londýnskej charitatívne organizácie Acid Survivors Trust International dôjde ročne vo svete k 1500 podobným prípadom. Priamo pre Indiu neexistuje oficiálna štatistika, Cornellská univerzita však v januári 2011 zverejnila štúdiu, v ktorej sa uvádza, že sa v rokoch 1999 až 2010 písalo v médiách o 153 útokoch kyselinou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu