Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obeťami tragickej nehody v Rakúsku rumunský vodič a rakúsky mechanik

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LINZ - Obeťami dopravnej nehody, ku ktorej došlo dnes na diaľnici A8 v Hornom Rakúsku, sú rumunský vodič kamióna a rakúsky mechanik, ktorý sa mu pokúšal pomôcť pri oprave defektu. Informoval o tom portál verejnoprávnej rakúskej televízie ORF.

V správe tlačovej agentúry APA, podobne ako v informácii ORF, sa pôvodne hovorilo o dvojčlennej posádke slovenského kamióna ako o obetiach tragédie.

Do odstaveného kamióna narazil podľa ORF 27-ročný nemecký vodič za volantom iného kamióna, keď si zrejme nevšimol odstavené vozidlo. Nemec vyviazol z nehody s ľahšími zraneniami, ale v ťažkom šoku ho previezli do nemocnice. Konzumáciu alkoholu uňho nezistili, informoval server nachrichten.at.

Po kolízii dopadol náklad sklenených platní vážiacich niekoľko ton na rumunského vodiča a rakúskeho mechanika, ktorí utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. Jeden z nich zomrel na mieste, druhý o čosi neskôr.

Diaľnicu, na ktorej sa príslušníkom záchranných zložiek ponúkal obraz skazy, uzavreli v úseku medzi Haagom am Hausruck a Riedom v smere na Wels. Dopravu odkláňajú, v oblasti sa však vytvorila kolóna vozidiel dlhá niekoľko kilometrov. Odstraňovanie dôsledkov tragédie potrvá niekoľko hodín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu