Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prípad únosu Kampuschovej sa opäť prešetruje

Natascha Kampusch
Natascha Kampusch

VIEDEŇ - Rakúske úrady dnes začali opätovné prešetrovanie prípadu v súčasnosti 24-ročnej Rakúšanky Natasche Kampuschovej, ktorá strávila viac ako osem rokov v moci únoscu.

Štrnásťčlenná pracovná skupina a sedemčlenný riadiaci výbor budú v najbližších mesiacoch analyzovať vyšetrovacie spisy polície a prokuratúry. Súčasťou každého tímu je aj odborník z nemeckého Spolkového kriminálneho úradu (BKA) a amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

Koncom júna odporučil vyšetrovací výbor rakúskeho parlamentu znovuotvorenie prípadu, pretože po Kampuschovej úteku v roku 2006 došlo k závažným chybám vo vyšetrovaní. Elektrotechnik Wolfgang Priklopil uniesol vtedy desaťročnú Kampuschovú ráno 2. marca 1998 na ceste do školy. Prinútil ju nastúpiť do svojej dodávky a odviezol ju do pripravenej skrýše vo svojom dome v dolnorakúskom Strasshofe, kde ju potom väznil.

Podarilo sa jej ujsť 23. augusta 2006 - po 3096 dňoch. Priklopil následne spáchal samovraždu. V nasledujúcich rokoch sa opakovane objavovali konšpiračné teórie, že Priklopil mal pomocníkov alebo dôverníkov. Kampuschová ich však vždy označila za fantazmagórie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu